Vinkit rekrytointiin tilitoimistossa.
Kirjoittanut: Patrick Partti
7.9.2021

Vinkkejä onnistuneeseen rekrytointiin

Tilitoimistoalalla hyvien tekijöiden löytäminen voi olla joskus haastavaa. Kokosimme tähän artikkeliin parhaat käytännön vinkit uusien osaajien löytämiseen tiimiisi.

Rekrytoinnin tarpeet ovat lisääntyneet tilitoimistoissa viime vuosien aikana työmäärän lisäännyttyä sekä uusien positioiden myötä. Esimerkkinä yhä useammassa tilitoimistossa on käyttöönottoihin tai ohjelmistoihin erikoistuneita henkilöitä kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden työkavereina. Toisaalta myös vähemmän asiantuntemusta vaativat tehtävät ovat lisääntyneet arkirutiinien keskittyessä taloushallinnon assistenttien hoitoon. 

 

Mitkä ovat yleisimmät rekrytoinnin haasteet tilitoimistoissa?

Yleisimmin tilitoimisto rekrytoi työntekijöitä yksi kerrallaan, kun nykyisten osaajien työmäärä lähentelee maksimimäärää. Monesti tilitoimiston rekrytointi olisikin syytä aloittaa hyvissä ajoin, sillä sopivan hakijan löytäminen voi toisinaan viedä suunniteltua enemmän aikaa.

Tilitoimiston rekrytointia helpottaa suunnitelmallisuus henkilöstöasioissa. Käytännössä tämä tarkoittaa suunnitelmaa miten ja milloin tullaan seuraavaksi rekrytoimaan sekä mitä ominaisuuksia hakijalta odotetaan. Kun suunnitelma on luotu hyvin, osataan tuleviin henkilöstötarpeisiin varaautua riittävän aikaisessa vaiheessa. 

 

Rekrytointi tilitoimistossa voi toisinaan teettää päänvaivaa.

Suunnitelmallisuus kannattaa myös perehdytyksessä

Uuden työntekijän perehdytys kannattaa suunnitella tarkoin, sillä työntavat poikkeavat yllättävän paljon eri tilitoimistojen välillä. Myös alalle tuikitärkeissä viestintästandardeissa on todella suuria eroja eri tilitoimistojen välillä. Hyvään perehdytykseen on syytä varata aikaa vähintään kaksi viikkoa ennen varsinaisen täysipainoisen työn aloittamista. 

Tutki markkinaa jatkuvasti

Toisinaan markkinalla on rajoitetusti saatavilla tietyn tyyppisiä kandidaatteja. Suosittelemmekin seuraamaan markkinaa aktiivisesti. 

Taloudentekijät-palvelun avulla voit luoda hakuvahteja, jotka etsivät puolestasi ehtoihisi sopivia kandidaatteja – Täysin maksutta! Luo maksuton tili ja tee hakuvahteja Taloudentekijät-palvelussa.